Kā uztaisīt savu mājas lapu




Daudzi jautā, kā uztaisīt savu mājas lapu un ar ko labāk sākt. Tātad mājas lapa sastāv no trīs daļām, pirmā daļa ir dizains jeb vizuālā daļa, ko redz lietotājs, otrā daļa ir funkcionalitāte un trešā daļā ir saturs. Visas trīs daļas ir pietiekami svarīgas. Vispirms vajadzētu sākt ar vizuālo daļu jeb dizainu. Ir jāparedz, kur tiks novietotā mājas lapas navigācija, kur atradīsies pārējais saturs. Lai vieglāk būtu plānot to var darīt uz papīra lapas. Sākumā uzzīmēt bezkrāsainus elementus. Kad mājas lapu elementu novietojums ir izplānots, var sakopēt vairākos eksemplāros savu skici un, tad tad sākt plānot krāsu kombinācijas. Kad dizains ir izplānots un krāsas ir zināmas, tad atliek visu izveidot. Dizainu var veidot vienkāršu vai sarežģītāku. Ja padomā ir kaut kas vienkāršs, tad Jūs variet iztikt ar html tabulu veidošanu un krāsu piešķiršanu, kā arī papildus variet izmantot css, lai viss dizaina apraksts būtu vienā failā. Taču, ja padomā ir kaut kas sarežģītāks, tad noteikti vajadzēs izstrādāt dizainu ar programmu photoshop.

kad dizains ir gatavs var sākt izstrādāt mājas lapas funkcionalitāti, saišu izvietošana, dažādas citas darbības, īsāk sakot ir jāsāk programmēt. Priekš programmēšanas var izmantot dažādas valodas, java, php, html, html5. Viss ir atkarīgs no vēlmēm. Ja mājas lapa būs dinamiska, kurai saturs mainīsies lielos apjomos, tad noteikti vajadzētu datubāzi, piemēram, mysql. Ir arī alternatīvas, kad informāciju var glabāt teksta failos, taču tas viss ir atkarīgs, no tā cik liela būs informācija, kuru vēlaties uzglabāt datubāzē jeb teksta failos.

Uztaisīt savu mājas lapu var izmantojot, piemēram, tādas programmas kā dreamweaver vai frontpage. Šīs ir diezgan elementāras programmas, ar, kurām izstrādāt mājas lapu nevajadzētu būt lielām problēmām. Šīs programmas nodrošina daudz gatavus šablonus, kurus var izmantot un pielāgot savai mājas lapai. Ir arī dažādi dizaina paraugi. Uztaisīt savu mājas lapu var diezgan ātri, ja ir zināms, ko vēlaties

Kad mājas lapa būz istrādāta, Jums noteikti vajadzētu izdomāt, kur to novietosiet. Jums būs nepeiciešams kāds hostinga pakalpojums kā arī domēns jeb apakšdomēns. Web lapu veidošana ir iespējama arī internetā izmantojot dažādas aplikācijas, kuras var būt gan maksas, gan bezmaksas.