Bezmaksas domēns




Protams, ka vienmēr daudzi meklē internetā lētāko veidu, kur izvietot savu mājas lapu, kā arī meklē vai nav iespējams bezmaksas domēns. Ir daudz piedāvājumi ar otrā līmeņa domēniem jeb subdomēniem, kuri ir bezmaksas, taču ar domēna piedāvājumiem ir tā švakāk. Principā, ir firmas, kuras piedāvā bezmaksas domēnu tikai tādā gadījumā, ja Jūs īrējiet pie viņiem vietu uz servera un novietojiet tur savu mājas lapu. Citas firmas šādu pakalpojumu nodrošina tikai uz gadu, citi ilgstoši. Kā piemēru es vēlētos minēt hostingu unri.

Hostings unri savu darbību ir uzsācis no 2006. gada un darbojās vēl joprojām. Unri garantē pilnīgu datu drošību kā arī servera darbību. Interesanti ir tas, ka tiek piedāvāti ļoti simpātiski hostinga plāni, S, M un L. Respektīvi, tiek piedāvāta brīva vieta uz servera 500 mb, 1000mb un 3000 mb. Visiem šiem trīs hostinga plāniem tiek piedāvāts bezmaksas domēns, neierobežots tīkla trafiks, kā arī ir iespējams pieslēgt neierobežoti daudz domēnu, tas nozīmē, ka uz viena servera varēsiet izvietot vairākas mājas lapas, tādā veidā ietaupot naudu. Arī datubāzes tiek nodrošinātas neierobežotā daudzumā, tas nozīmē, ka katram domēnam varēs izveidot savu datubāzi, lai vieglāk būtu operēt ar datiem. Ja hostinga plāns tiek apmaksāts uzreiz par diviem gadiem, tad cenas ir sekojošas 1 Ls M, 2 Ls S un 3 Ls L plāns. Manuprāt, cenas ir pietiekami labas, lai izvēlētos šo hostingu un saņemtu bezmaksas domēnu.

Interesanti ir tas, ka hostingu ir iespējams apmaksāt arī ar sms, katru mēnesi nosūtot sms, tādā veidā veicot maksājumu. Iespējamie plāni ir no 100 mb līdz 1000 mb. Apmaksājot ar sms, domēns netiek piešķirts bezmaksas. Lai būtu bezmaksas domēns, tad maksājums jāveic ar bankas pārskaitījumu. Unri vēl nodarbojās ar logo un mājas lapas dizaina izstrādi, kā arī izstrādā pašas mājas lapas. Es uzskatu, ka šāds piedāvājums ir diezgan izdevīgs, tādēļ iesaku pamēģināt arī citiem.

Bezmaksas domēnu reģistrācija notiek uzreiz piesakot savu hostinga plānu. Pieteikt hostingu

 area.lv