Serveris uz kura uzturēt mājas lapu




Ja vēlaties izvietot mājas lapu uz kāda no serveriem, tad ieteiktu to darīt tajā valstī, priekš kādas valsts mērķauditorijas tiek veidota mājas lapa. Piemēram, ja mājas lapa ir paredzēta latviešu valodā, tad noteikti domēna vārdam un serverim vajadzētu atrasties Latvijā. Ja būs konkurence ar līdzīga tipa mājas lapu un Jums piemēram lapa būs latviešu valodā, bet serveris atradīsies, piemēram, Lielbritānijā, tad Jūsu konkurents ar līdzīga tipa nosacījumiem ieņems augstāku pozīciju meklēšanas programmās kā rezultātā Jūs zaudēsiet klientus, bet konkurents viņus Jums atņems. It kā neliels sīkums, taču šis faktors daudz ko tomēr ietekmē. Šādi faktori, kuri ietekmē lapas pozīciju meklētāju programmās ir ļoti daudz un jo vairāk faktori tiek ņemti vēra, jo augstākā pozīcijā Jūs būsiet. Tas nozīmē, ka lietotāju skaits, kurš apmeklēs Jūsu mājas lapu būs daudz lielāks, nekā, ja Jūsu lapa atrastos zemākā meklēšanas pozīcijā.

Serveris uz kura uzturēt mājas lapu var nebūt arī ļoti jaudīgs, taču noteikti ir jāpievērš uzmanība lapas izstrādes procesam, lai lapas ielādes laiks nebūtu pārāk liels. Arī šis ir viens no faktoriem, kurš ir ļoti svarīgs, tādēļ bieži vien statisko tipu mājas lapas ir augstākās pozīcijās, kā dinamiskās mājas lapas.

Varbūt nevajadzētu izvēlēties pašu lētāko servera pakalpojumu, taču priekš mazas mājas lapas ļoti jaudīgs serveris nav nepieciešams. Vidējā izvēle visticamāk būs tā optimālākā. Lai gan grūti jau tā ieteikt, nezinot mājas lapas parametru prasības.