Bezmaksas hostings Latvijā




Vai ir vērts izvēlēties bezmaksas hostingu?

area.lv

Patiesībā uz šo jautājumu būs jāatbild Jums pašiem. Lieta tāda, ka nopietnu projektu uzturēšanai, bezmaksas hostings Jums nederēs. Ir vairāki faktori, kādēļ labāk to neizvēlēties. Pirmkārt nemaksājot par pakalpojumu naudu nav arī līguma, tas nozīmē, ka pakalpojumu sniedzējs nenes nekādu atbildību par jūsu mājas lapas darbspēju. Jebkurā brīdī mājas lapa var nestrādāt un tā īsti Jums nebūs kam sūdzēties, jo pakalpojumu saņemiet bezmaksas. Liels trūkums ir tāds, ka bezmaksas hostings nepiedāvā daudz iespēju. Ir diezgan ierobežota vieta uz servera, kur novietot mājas lapas failus. ne vienmēr tiek nodrošinātas visas programmēšanas valodas. Citreiz pat netiek piedāvāta datubāze. Salīdzinoši iespējas funkcionalitātes ziņā ir diezgan maz. Netiek nodrošināts e-pasts un citas noderīgas lietas, kuras parasti maksas hostingi piedāvā. Par klienta atbalstu praktiski var aizmirst jeb arī tas ir ļoti vājā līmenī. Nosūtot e-pastu, atbildi saņemsiet diezgan ilgā laika periodā. Taču klienta atbalsta pakalpojumi ir diezgan nozīmīgi, lai varētu veiksmīgi uzturēt savu projektu. Savukārt maksas hostings nodrošina labu klienta atbalstu, citi pat piedāvā čatu tiešsaistē, kur ir iespējams uzdot jautājumu un saņemt atbildi praktiski uzreiz pēc jautājumu uzdošanas.

Ne vienmēr servera ātrums ir pietiekams, jo daudzi lieto šo bezmaksas pakalpojumu, kā rezultātā rodas diezgan liela slodze serverim kā rezultātā mājas lapas ielādes ātrums ievērojami pasliktinās. Ātrums ir ļoti svarīgs faktors, jo Jūsu klientiem vai apmeklētājiem nepatiks, ja lapa ielādēsies ļoti lēnām.Citreiz pat gadās, ka serveris pārtrauc darbību lielās slodzes dēļ, kā rezultātā nebūs iespējams nodrošināt piekļuvi Jūsu mājas lapai. Katrā ziņā tas nav tas labākais variants kā veiksmīgi interneta vidē uzturēt savu projektu.

Mājas lapas projekts var tik slēgts bez brīdinājuma, ja vien pakalpojuma nodrošinātāji tā vēlās. Viņiem pat ir tiesības nepaskaidrot savu rīcību, jo pakalpojumu Jūs saņemiet bezmaksas.

Bezmaksas hostings nebūtu tas labākais variants labu projektu uzturēšanai bez tam Latvijā diemžēl ir ļoti maza vieta uz servera, kur novietot mājas lapas failus. Šādu pakalpojumu var izmantot, ja projekts ir tīri informatīvs mazai auditorijai, privāts.

Hostings mājas lapas uzturēšana


Reģistrējies un izmanto lētu, bet labu hostingu, kurš sniegs visas nepieciešamās funkcijas un iespējas kā arī stabilitāti, ko nevar garantēt bezmaksas hostings.

Reģistrēt hostingu vai domēnu