Hostings mājas lapas uzturēšana




Kā izvēlēties hostingu jeb mājas lapas uzturētāju?

area.lv

Liela nozīme ir jāpievērš hostinga kvalitātei, ir svarīgi, lai tas būtu pietiekami ātrs un ietilpīgs resursu ziņā. Labu hostingu var izvēlēties tikai izpētot informāciju un iegūstot atsauksmes no citiem klientiem jeb lietotājiem. Svarīgi, lai hostings spētu nodrošināt pilnu piekļuvi mājas lapai, lai nerastos situācijas, ka nav iespējams atvērt mājas lapu attiecīgi rādot kļūdas paziņojumu. Šāda problēma var ietekmēt Jūsu mājas lapas popularitāti un atpazīstamību internetā. Meklētājiem kā, piemēram, google nepatīk, ja mājas lapa bieži nav pieejama un rādās kļūdas paziņojumi. Lai izvēlētos labu hostingu Jums ir jāveic izpēte internetā iegūstot nepieciešamo informāciju. Informāciju variet meklēt izmantojot meklētājus kā, piemēram, google, bing. Vēl variants uzdod jautājumu par hostinga izvēli forumos un saņemt atbildes no cilvēkiem, kuri iespējams ir zinošāki par Jums.

No pārāk labiem piedāvājumiem vajadzētu atteikties. Protams, ir vilinoši, ja tiek piedāvāts pārāk lēts hostings ar lielu brīvo vietu uz servera, kā arī daudzas citas iespējas. Cenai vajadzētu būt atbilstošai konkrētam pakalpojumam. Viens vai divi lati mēnesī par pāris gigabaitiem uz servera nav tas uzticamākais piedāvājums. Visticamāk, ka pakalpojumu sniedzējs nevarēs nodrošināt labu servisu, lai Jūsu mājas lapa pilnvērtīgi varētu strādāt.

Par pakalpojuma sniedzēja klienta atbalstu variet pārliecināties pirms noslēdzat ar viņiem līgumu. Ir svarīgi, lai klientu atbalsts būtu ātrs un veiksmīgs. To cik ātri viņi atbildēs Jums un spēs palīdzēt variet novērtēt nosūtot dažus e-pastus pirms līguma slēgšanas. Tādā veidā Jums būs iespējams novērtēt, cik labs klienta atbalsta serviss tiek nodrošināts no viņu puses. Tas ļaus saprast to, cik kvalitatīva varētu būt mājas lapas uzturēšana, kas ir diezgan svarīgi.

Izvēloties hostingu, vajadzētu pievērst uzmanību arī drošībai, servera ātrumam, darbspējai. Servera ātrums ir diezgan svarīgs faktors veiksmīgai darbībai. Situācijā, kad mājas lapa kļūst populāra, tā tiek apmeklēta lielā daudzumā, tādēļ pakalpojumu sniedzējam būtu jāspēj nodrošināt, lai lapu ielāde notiktu samērā ātri. Parasti informāciju par serveriem var saņemt mājas lapas uzturētāja lapā.

Hostings ir pieejams dažādās cenās, taču, ja uzskati, ka tavs projekts ir diezgan nozīmīgs un ir nedaudz nopietnāks kā vienkārša mājas lapa, tad noteikti vajadzētu izvēlēties tādu mājas lapas uzturēšanas pakalpojuma sniedzēju, kurš ir atpazīstams jau vairākus gadus un ir uzticams. Protams, izmaksas būs lielākas, bet ja Jums tas viss ir pietiekami nopietni, tad ir vērts samaksāt nedaudz vairāk, bet saņemt ļoti kvalitatīvu pakalpojumu. Bez tam, samaksas starpība starp mazāk populāru jeb atpazīstamu hostinga sniedzēju ir samērā maza, tādēļ vienozīmīgi iesaku izvēlēties jau atpazīstamus pakalpojuma sniedzējus. Protams, ir jāizvērtē cena par pakalpojumu, jo ir arī tādi mājas lapas uzturētāji, kuri nedaudz pārspīlē ar savām cenām.

Bezmaksas hostings Latvijā